Massage

Massages tijdens een behandeling zijn gericht op algehele ontspanning. De massage wordt intuïtief uitgevoerd en is daardoor bij iedereen anders. Ik voel waar de spanning zit en masseer de spieren stevig los. Ook het hoofd en de oren worden gemasseerd om in een diepere ontspanning te komen. Hierbij kunnen de haren wat vet worden. Spierspanning ontstaat niet alleen vanuit onze lichaamshouding, maar ook vanuit onze emotie. Als spanning in de spieren loskomt kan er ook emotie loskomen. Naar behoefte kunnen we hier over praten of je laat het in stilte gaan.
Je zult je verbazen hoe relaxter je je voelt na een massage.
Soms masseer ik met massagestokjes die ik door het haar laat glijden (dat lekkere kriebelgevoel als je bij de kapper zit). Of ik leg een warm waterkussen onder je rug die de spieren lekker opwarmt.

DE MANIER WAAROP IK MASSEER

Aanraking is heel belangrijk voor de mens. Massage is een mooie manier om op te laden of juist te ontladen van alle spanning die in het lichaam zit. Mijn aandacht gaat ook uit naar onze behoefte aan emotioneel contact. Door te variëren met het tempo, druk en drukpunten in de massage geeft het lichaam zich over aan de ontspanning. Sommige mensen voelen soms verzet in het lichaam ontstaan, omdat het hoofd alert wilt blijven en de controle niet durft
los te laten. Een gezichtsbehandeling met massage is bij mij geen standaard behandeling, die alleen gericht is op de huid. Het is niet voor niets dat spanningen en emoties worden opgeslagen in hoofd en schouders, daar zit onze ik-persoon.

 

Het stukje persoonlijkheid dat laat zien hoe jij wilt zijn en overkomen, ons denken. Bij sporten, werken, ontspannen of slapen, blijft dat koppie maar doorgaan met werken.
Het is bijzonder dat een liefdevolle aanraking van het hoofd, gezicht of schouders verlichting kan geven. Een aanraking pikt ons lichaam op als steun en verzachting en geeft ontspanning.
Een liefdevolle aanraking geeft ons rust, begrip, veiligheid en geborgenheid.

HUIDVERBETERING

Ik geloof dat je eerst zelf ‘goed in je vel’ moet zitten, voordat je het kan uitstralen. Als je niet goed in je vel zit, is dit vaak te zien aan je huid.
Veel huidproblemen komen van binnenuit. Bij disbalans van je hormonen, stress, ziekte, medicijngebruik kan de huid wat grauwer zien en minder doorbloed zijn. Hierdoor kan de huid meer onzuiverheden vertonen, vochtarm of droger zijn en bijvoorbeeld vlekkeriger zijn. Sommige huidaandoeningen kunnen erfelijk zijn of je verzorgt je huid niet op de goede manier. Voeding, alcoholgebruik, zonnebank of agressieve reinigingsmiddelen kunnen de oorzaak zijn van jouw huidproblemen. Ik kan je advies geven over de verzorging van je huid met de producten van Cenzaa en je wijzen op eventuele oorzaken die van binnenuit komen.