Harsen

Harsen

 

Voorbereiding hars behandeling

 

De haargroei dient een lengte hebben van een halve centimeter tot een centimeter.

Gelieve ruim 2 weken van te voren niet meer te scheren.

 

Bij te korte haarlengte zullen haartjes afbreken en  niet met de gehele wortel te verwijderen zijn. Hierdoor is het resultaat niet optimaal en zullen er sneller haartjes terug groeien.

 

Ook als u te vaak achter elkaar scheert en niet lang genoeg van te voren stopt met scheren, zal de volledige haargroei nog niet zijn doorgekomen. Hierdoor kunnen er na het harsen in een korte tijd weer haartjes gaan groeien omdat deze nog niet aan de oppervlakte waren tijdens de harsbehandeling.

 

Wil je echt weken plezier hebben van een gladde huid na het harsen heb je minimaal 2 harsbehandelingen nodig binnen een kortere periode. En wordt scheren afgeraden. Op deze manier ervaar je voor langere tijd een gladde huid.

 

Het is raadzaam de huid enkele dagen voor het harsen goed in te smeren met crème, hierdoor worden de haren en huid zacht en soepel waardoor de haartjes makkelijker uit de poriën zullen komen, hierdoor zal het harsen ook minder pijnlijk aanvoelen.

 

Wat niet verstandig is  voor een harsbehandeling te doen, is vlak ervoor onder de zonnebank te gaan. Hierdoor wordt de huid dun en kan met harsen de huid beschadigd raken.

 

Enkele uren voor een harsbehandeling is zwemmen, douche of sauna ook niet verstandig. Doordat de huid nog te week is kan er een dun laagje van de huid loskomen en kan de huid beschadigd raken.

 

Verzorgingstip voor na het harsen. Blijf enkele dagen  de huid goed hydrateren met vocht inbrengende crème.

Pas de eerste dagen na het harsen op met de zon en zonnebank, de huid kan namelijk sneller verbranden omdat de huid wat dunner is geworden, bescherm het goed met een factor.

× Hoe kan ik je helpen?